NYHETSBREV
Vill du också ha vårt nyhetsbrev? Anmäl dig här!

Namn:
E-mail:
  

Boka tid online härZonterapi / Reflexologi
(Fotzonterapi)

Ursprung
I norden kallas behandlingsformen Zonterapi men i större delen av världen Reflexologi och är en av världens äldsta läkekonster.
Former av zonterapi har utövats till exempel av Nordamerikas ursprungsbefolkning sedan länge. Systemet sammanfattades på tidigt 1900-tal av den amerikanske läkaren William Fitzgerald, och den samtida fysiologen Henry Head som bland annat utformade noggranna kartor över reflexpunkter och -zoner. I Europa har vi haft Inge Dougan och Hanne Marquart som förgrundsfigurer. Hur gammalt eller var behandlingsformen härstammar ifrån kan man inte säga säkert, men man vet att redan de gamla Egyptierna använde metoden.
 
Metod
Zonterapi/Reflexologi stimulerar kroppen eget självläkningsystem och fungerar lika bra på kroniska som akuta system. Det är också en fin metod att hålla sig frisk och som en förebyggande behandling. När obalans uppstår i ett organ eller någon annan del av kroppen, blir motsvarande område på fötterna känsligt för tryck, och man kan ofta känna små kristaller. Vid zonterapi stimuleras området med massage och tryck för att återställa balansen. En zonterapibehandling kan alltså användas både till att lokalisera och åtgärda.

Zonterapins / Reflexologins Positiva Effekter:
Förbättrar
blodcirkulationen
Stärker immunförsvaret
Reglerar det endokrina systemet
Minskar stress och oro


" Det högsta är ej att aldrig falla utan att resa sig efter varje fall"
"最高的是不是永遠屬於沒有得到每個事件後"

Kinesiskt Ordspråk


 
eXTReMe Tracker